Aker-verdier faller kraftig

Publisert

Må kutte i driftskostnadene.

Omsetningen i Aker-konsernet var i fjerde kvartal i fjor på 20,6 milliarder kroner mot 16,6 milliarder i samme periode året før. Underskuddet økte imidlertid fra -705 millioner kroner til -1.677 millioner kroner. Driftsresultatet var ved utgangen av fjoråret -1.283 millioner kroner, mot -414 millioner kroner i siste kvartal i 2013.

Verdijustert egenkapital i Aker ASA og holdingselskaper falt med 20,9 prosent til 17,7 milliarder kroner per 31. desember i fjor. Dette er verdiene av alle investeringene selskapet har, og det er denne nettoverdien Aker selv er mest opptatt av fordi de er et investerings- og eierselskap, skriver E24.

Verdien per aksje var ved utgangen av fjoråret 244 kroner mot 309 kroner ved utgangen av tredje kvartal samme år, opplyser selskapet i en pressemelding.

Fra tidligere nedgangstider har vi lært hvor viktig det er å være økonomisk forberedt på å søke nye investeringsmuligheter som har en tendens til å materialisere seg i tider som dette, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen.

Aker iverksetter nå flere tiltak for å kutte driftskostnadene. Bonusutbetalinger reduseres sammenlignet med tidligere år, mens lederlønninger og styrehonorarene ikke vil bli justert i år. Andre lønninger vil justeres i tråd med prisveksten.