Nordsjøen  20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Nordsjøen 20170213.Edvard Grieg-plattformen er naboen til Ivar Aasen-plattformen som ligger mellom Sørlige Vikinggraben og Utsirahøyden i Nordsjøen, omlag 175 km vest for Karmøy.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Leterefusjonen endres ikke

Publisert

Leterefusjonsordningen for oljenæringen skal ikke være endret i plattformen de fire ikke-sosialistiske partiene har forhandlet fram.

Å få endret ordningen, som gir oljeselskapene et skattefradrag for letekostnader, har vært et sentralt krav fra Venstre i forhandlingene. Venstre argumenterer for at et strammere regime for oljenæringen er nødvendig i klimapolitikken.

Men det gjøres ikke noe med ordningen, får Aftenbladetopplyst torsdag ettermiddag.

For både Høyre og Fremskrittspartiet har det vært et sentralt forhandlingskrav at ordningen ikke skal endres. Et hovedargument er at oljenæringen trenger stabile rammevilkår.

De fire partiene satt torsdag kveld hver for seg på Gardermoen for å ta stilling til regjeringsplattformen, som er forhandlet fram de siste to ukene.

(©NTB)

Les mer: