Låner 400 millioner for å lete på norsk sokkel

Publisert

Pandion Energy forteller i en pressemelding at de har inngått en låneavtale med BNP Paribas og Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) (SEB) for finansiering av lete- og avgrensningsaktiviteter på norsk sokkel.

Lånet har en ramme på 400 millioner kroner med mulighet for å utvide med ytterligere 200 millioner kroner.

- Investeringer innen lete- og avgrensningsprosjekter er en sentral del av vår vekststrategi. Med denne finansieringen på plass har vi nå alle verktøyene som er nødvendige for å sette forretningsplanen vår ut i praksis. Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss to anerkjente banker med lang erfaring fra E&P når vi nå skal utvikle vår portefølje videre, sier administrerende direktør i Pandion Energy, Jan Christian Ellefsen, i en kommentar.

Finansieringsavtalen kommer i tillegg til egenkapitalfinansieringen fra Kerogen Capital. Tidligere i år kunngjorde Kerogen Capital at de vil investere opptil USD 300 millioner (vel 2,4 milliarder kroner) i Pandion Energy.

Pandion Energy ble grunnlagt i november 2016, og er et privat olje- og gasselskap med fokus på lete-, avgrensnings- og utbyggingsprosjekter på norsk kontinentalsokkel. Selskapet ble prekvalifisert som rettighetshaver i juni i år. Pandion Energy har nylig søkt om lisenser i den siste APA runden og vurderer for tiden også andre investerings-muligheter på norsk sokkel.

Powered by Labrador CMS