Fornebu  20161019.Kværner og adm.dir. Jan Arve Haugan presenterer regnskapstall for tredje kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fornebu 20161019.Kværner og adm.dir. Jan Arve Haugan presenterer regnskapstall for tredje kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kværner Stord sikret milliardkontrakt med Statoil

Publisert

Kværner har fått kontrakten med å oppgradere Njord A-plattformen. Avtalen har en verdi på rundt 5 milliarder kroner og vil utgjøre rundt 3.000 årsverk.

– Dette er en av de viktigste kontraktene i markedet dette året. Vi er stolte av den tilliten Statoil viser oss ved å gi Kværner oppdraget med å oppgradere Njord A for nye tiår med produksjon, sier Kværners konsernsjef Jan Arve Haugan i en børsmelding.

Milliardkontrakten blir undertegnet på Kværners anlegg på Stord fredag. Den er en totalkontrakt for oppgradering av Njord A-plattformen, og innebærer full oppgradering av skrog og plattformdekk. Prosjekt som skal sette Njord A i stand til å kunne produsere olje og gass i flere tiår fremover.

Plattformen skulle vært tatt ut av drift etter å ha vært operativ siden 1997, men etter at det ble gjort nye funn på Njord-feltet i Norskehavet, har Statoil bestemt seg for å fortsette å bruke plattformen til utvinning av olje og gass. Den oppgraderte plattformen skal stå klar i 2020.

– Arbeidet som nå skal gjøres er viktig for at plattformen kan gjenoppta sikker og effektiv drift fra feltet og være et senter for fremtidige tilknytninger av nye felt», sier direktør for prosjektutvikling i Statoil, Torger Rød.

Oppdraget vil utgjøre rundt 3.000 årsverk, hovedsakelig i Kværner og Aker Solutions. Den såkalt "norske verdiskapningen" i prosjektet ventes å ligge på over 95 prosent.

– Med unntak av noe innkjøp, så ligger dette an til å bli et så godt som helnorsk prosjekt, som gir stor aktivitet i Hordaland og andre steder på Vestlandet som har vært rammet av oljekrisen de siste årene, sier Haugan.

(©NTB)