Fallende inntekter for Kværner

Publisert

Driftsinntektene falt nesten med en tredel, men Kværner leverte et bedre driftsresultat og skryter av solid drift i tredje kvartal.

– Vår markedsposisjon og finansielle plattform gir motstandskraft til å håndtere dagens krevende markedssyklus. Samtidig gjør det oss i stand til å vurdere strukturelle tiltak for å vokse og skape et enda mer robust Kværner, sier konsernsjef Jan Arve Haugan.

Driftsinntektene falt fra 2,8 til snaut 2 milliarder kroner i tredje kvartal. Legger man til andelen av felleskontrollert virksomhet, havnet driftsinntektene på 2,7 milliarder, ned fra 3,6 milliarder i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet økte fra 164 til 198 millioner kroner, mens resultat før skatt falt fra 232 til 162 millioner. Skattekostnaden ble redusert med 95 millioner og endte på 42 millioner.

Haugan viser til en kraftig forbedret operasjonell lønnsomhet ved at den såkalte EBITDA-marginen har økt fra 5,2 prosent i tredje kvartal i fjor til 12,6 prosent i år.

– Marginen reflekterer forbedringene våre og evnen til å levere forutsigbart, noe som påvirket resultatene positivt gjennom å nå planlagte milepæler på flere prosjekter, sier Haugan.

Før nedskrivninger og avskrivninger havnet driftsresultatet på 265 millioner kroner, 99 millioner bedre enn i tilsvarende kvartal i fjor. Selskapet har en ordrereserve på 8,3 milliarder, 1,8 milliarder mindre enn ved utgangen av forrige kvartal. (©NTB)

Powered by Labrador CMS