Fornebu  20180208.Jan Arve Haugan , president & CEO, under presentasjonene av kvartalstallene for Aker Kværner torsdag  morgen.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fornebu 20180208.Jan Arve Haugan , president & CEO, under presentasjonene av kvartalstallene for Aker Kværner torsdag morgen.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kværner dropper fortsatt utbytte til eierne

Publisert

Kværner har snudd et resultat før skatt fra svakt minus til pluss 199 millioner kroner. Likevel straffes selskapet med et kraftig fall på børsen.

Selskapet la fram resultater for fjorårets fjerde kvartal torsdag. I samme periode i fjor lå resultatet før skatt på minus 2 millioner kroner.

– Oljeindustrien har vært gjennom tre år med betydelige markedsendringer, og vi er fornøyd med at Kværner er et av få selskaper som har klart å levere solide resultater gjennom hvert eneste kvartal i denne perioden, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i en kommentar.

– Vi ser nå at nedgangen i markedet er i ferd med å flate ut, og vi forventer at noen få, men viktige prospekter blir besluttet i løpet av 2018 og 2019, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

Kværners ordrereserve var på 8,1 milliarder kroner ved utgangen av 2017, opp fra 6,5 milliarder kroner ett år tidligere.

Ordreinngang i fjerde kvartal 2017 var på 1,7 milliarder kroner, sammenlignet med 768 millioner kroner i fjerde kvartal 2016.

Styret i Kværner har foreslått at det heller ikke denne gangen betales utbytte. «En robust balanse og kontantbeholdning er viktig for å opprettholde motstandskraft og fleksibilitet til å forfølge strategiske utviklingsmuligheter», heter det i børsmeldingen. Ifølge E24 har ikke Kværner betalt utbytte siden oktober 2015.

Etter to og en halv times handel på Oslo Børs hadde Kværner-aksjen falt 8 prosent.

Nøkkeltall fra Kværner ASAs resultat for fjerde kvartal 2017. Tall for fjerde kvartal 2016 i parentes.

  • Driftsinntekter: 1.797 millioner kroner (1.834 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 199 millioner kroner (4 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 211 millioner kroner (-2 millioner kroner)
  • (©NTB)