- Nå er det avgjørende at Stortinget forbedrer forslaget

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass er skuffet over regjeringens krisepakke til oljebransjen

Publisert Sist oppdatert

I dag la regjeringen frem revidert statsbudsjett, og det inkluderer en krisepakke til oljebransjen. Norsk olje og gass er imidlertid ikke imponert.

- Regjeringens forslag sikrer ikke arbeidsplasser, verdier og kompetanse landet trenger i tiden fremover. Ikke minst gjelder dette for leverandørindustrien, sier Knut Thorvaldsen, konstituert administrerende direktør i Norsk olje og gass, i en pressemelding.

Forslaget som regjeringen har lagt fram er utformet annerledes enn det næringen har bedt om, og flere selskap har lagt frem analyser som viser at regjeringens forslag ikke vil bidra til at lønnsomme prosjekter kan gjennomføres som planlagt.

Bransjeorganisasjonen mener at regjeringens forslag vil kunne føre til at titusenvis av arbeidsplasser går tapt, og gi mindre inntekter til staten i årene som kommer. Forslaget vil også føre til svekkelse av prosjekter og teknologiutvikling som er viktig i arbeidet med å oppfylle klimamålene.

- Nå er det avgjørende at Stortinget forbedrer forslaget slik at vi faktisk kan sikre aktivitet og arbeidsplasser, sier Thorvaldsen.

På tross av krisen forventer regjeringen at oljevirksomheten il bidra med omtrent 100 milliarder kroner til oljefondet i år.

- Vi har ikke bedt om skattelette, men om utsatt skatt. Dette koster ikke samfunnet noe, men vil gi store fordeler i årene fremover, sier Thorvaldsen.