Oljepakke: Ikke flertall for bonusfrys

– Dette ville vært et viktig signal om at dette er en pakke for arbeiderne, ikke for sjefene.

Publisert

Arbeiderpartiet og Senterpartiet ble stående alene med kravet om å fryse bonusutbetalinger og lønnsvekst for ledende ansatte i oljenæringen.

De to partiene inngikk mandag et bredt forlik om tiltak for oljenæringen med Fremskrittspartiet og regjeringspartiene Høyre, KrF og Venstre.

Men de borgerlige partiene ville ikke være med på krav om lønnsmoderasjon.

– Arbeiderpartiet skulle helst forhindret at pengene går til høye lederlønninger og bonusutbetalinger i årene som kommer, men her svikter de borgerlige partiene, som ikke vil akseptere begrensninger på utbytte, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Her gir vi industrien drahjelp. Da forventer vi moderasjon fra lederne i oljeselskapene. Vi foreslår frys i bonus og lønnsvekst for lederne i perioden de får hjelp, supplerer Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad.

– Dette ville vært et viktig signal om at dette er en pakke for arbeiderne, ikke for sjefene, sier hun.

I forslaget fra Ap og Sp bes regjeringen inngå en avtale med bransjen «om å fryse bonusutbetalinger og lønnsvekst for ledende ansatte så lenge de midlertidige endringene av petroleumsskatten er virksom».

Flertallet nøyer seg med å be selskapene vise «en betydelig tilbakeholdenhet» når det gjelder utbytter og utbetaling av bonus når myndighetene gjennomfører «ekstraordinære tiltak for bransjen».

(©NTB)

Powered by Labrador CMS