Støre forsvarte oljepakken: Aktivitet er nøkkelordet

– Hvis det ikke er aktivitet, så mister vi jobber, folk mister inntekt og lokalsamfunn blir rammet.

Publisert

Ap-leder Jonas Gahr Støre forsvarte den sjenerøse krisepakken til oljeindustrien da han oppsummerte det politiske halvåret torsdag.

– Man kan ikke stille krav til en død hest, spissformulerte han.

– Hvis det ikke er aktivitet, så mister vi jobber, folk mister inntekt og lokalsamfunn blir rammet. Hvis det ikke er aktivitet i industrien, kan vi heller ikke stille krav til den. Det er det vi skal gjøre når vi skal møte klimautfordringene, sa Støre.

Det har vært strid internt i Arbeiderpartiet om støtteordninger for olje- og gassindustrien, spesielt sett opp mot energipolitikk og utviklingen av grønne løsninger.

Aktivitet

Støre mener det sjokket oljesektoren møtte i vår, med ringvirkninger fra koronapandemien og et betydelig oljeprisfall, gjorde inngripen nødvendig. Det vil berede grunnen for en ny energipolitikk på sikt, argumenterte han.

– Nøkkelordet er aktivitet. Skal vi få fatt på klimaindustrien, fangst og lagring av CO2, krav til havvind i store prosjekter, en hydrogenstrategi – ikke bare et hydrogendokument, og krav til sirkulærøkonomi, så må det være en stat som er villig til å stille opp. Men det må være aktivitet ute i økonomien, utdypet han.

Ikke bekymret

Støre lot ikke til å mene at spenningen mellom den klimapolitiske siden i Arbeiderpartiet og den tradisjonelle industrien med forankring i LO og fagbevegelsen, er noe å bekymre seg over.

– Ap har aldri vært et parti uten debatt, uten engasjement mellom generasjoner og ulike deler av landet. Det er derfor vi er i det partiet. det speiler ulike deler av landet. Det lever jeg veldig vel med, sa han, og fortsatte:

– Når vi finner løsninger, så blir det kraftfull politikk. De vedtak vi har fattet i disse spørsmålene, er fattet med bredt flertall i partiet. Det er stort gehør, men bred debatt.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS