I dag ble Tina Bru (til v) utnevnt til statsråd i Olje- og energidepartementet. Som statsråd får hun med seg Odd Emil Ingebrigtsen (til h), som kommer fra stillingen som administrerende direktør i Indre Salten energi.
I dag ble Tina Bru (til v) utnevnt til statsråd i Olje- og energidepartementet. Som statsråd får hun med seg Odd Emil Ingebrigtsen (til h), som kommer fra stillingen som administrerende direktør i Indre Salten energi.

- Det er jo mye motstand mot veldig mye

Fersk statssekretær Odd Emil Ingebrigtsen vil få folk til å være mer for enn mot.

Publisert

På telefon fra Bodø får enerWE fatt i den nye statssekretæren i Olje- og energidepartementet, Odd Emil Ingebrigtsen.

- Jeg grugleder meg. Det kom veldig overraskende på, innrømmer han.

Mandag morgen skal han møte i Olje- og energidepartementet, der han skal jobbe tett sammen med nyutnevnte Tina Bru (H), som er statsråd i departementet etter Sylvi Listhaug (FrP).

- Ja mandag morgen er det oppstilling i Oslo. Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Tina Bru. Jeg hørte henne holde et innlegg for en uke siden, og jeg tror hun kommer til å gjøre en strålende innsats som statsråd, sier han.

Ingebrigtsen kommer til å ukependle til Oslo fra hjemmet i Bodø.

Kommer fra kraftbransjen

Ingebrigtsen kommer fra en stilling som administrerende direktør i kraftselskapet Indre Salten Energi. Han tror bakgrunnen fra kraftbransjen vil komme godt med.

- Jeg kommer jo fra kraftbransjen, der jeg har jobbet i rundt 1,5 år. Så jeg kjenner litt til bransjen og alle de flinke folkene bak som hver dag jobber for at folk skal få den strømmen de skal ha. Det er lett å ta for gitt. I tillegg til vann i springen er strøm i kontakten viktig.

- Kan kraftbransjen puste lettet ut nå som de har en mann «på innsiden» i departementet?

Det er jo mye motstand mot veldig mye. Det er ikke fullt så mange som er for veldig mye.

Odd Emil Ingebrigtsen

- Dette er en bransje som skaper arbeidsplasser, og en bransje som folk kanskje tar for gitt. Men det er en fantastisk viktig jobb og det er viktig å skryte av folka der, sier Ingebrigtsen til enerWE.

- Hva tror du blir vanskelig?

- Det er jo mye motstand mot veldig mye. Det er ikke fullt så mange som er for veldig mye. Så kanskje blir litt av utfordringen å få folk til å bli mer for, avslutter han.

- Blir bra team

Knut Lockert i Distriktsenergi har tro på utnevnelsen av Ingebrigtsen i denne posisjonen.

Ingebrigtsen erfaring fra Indre Salten Energi og er dermed kjent med det å drive et energiverk midt i Distriktsenergis kjerneområde

Knut Lockert

- Han opplever jeg som foroverlent og han har et godt kjennskap til bransjen. Det betyr at et team med Bru og Ingebrigtsen blir bra tror vi. Dessuten har Ingebrigtsen erfaring fra Indre Salten Energi og er dermed kjent med det å drive et energiverk midt i Distriktsenergis kjerneområde, sier han til enerWE.

- Kom som lyn fra klar himmel

I Indre Salten Energi, som har 67 ansatte og en omsetning på rundt 170 millioner kroner, er det Kjell Sæterhaug som er konstituert i stillingen.

- Hva tenker dere om å miste sjefen til olje- og energidepartementet?

Odd Emil har jo jobbet med energibransjen og har i flere år forsøkt å påvirke innen den

Kjell Sæterhaug

- Det kom som lyn fra klar himmel på oss, men det er spennende og interessant at han har fått en sånn viktig posisjon. Odd Emil har jo jobbet med energibransjen og har i flere år forsøkt å påvirke innen den. Nå har han havnet i en posisjon der han har mulighet til å påvirke, sier Sæterhaug til enerWE.

Han har frem til nå blant annet vært stedfortredende for Ingebrigtsen og avventer avklaring rundt lederstillingen i kraftselskapet.

- Jeg skal ivareta skuta inntil videre, så må styret ta stilling til hvordan de vil gjøre det. Vi får vente å se hva de vil, sier han.

Powered by Labrador CMS