Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

- Det er spennende tider med flere strømselskap på vei inn i Kraftriket

Det lokale strømselskapet passerer 50.000 strømkunder, og sikter videre mot 100.000.

Publisert

Strømselskapet Kraftriket forteller i en pressemelding at strømsalgsvirksomheten til Nord Østerdal Kraftlag (NØK) nå går inn i Kraftriket. Det lokale navnet i det nye området er Kraftriket Østerdalen.

ValdresEnergi og Ringerikskraft etablerte Kraftriket AS i 2017, og Midtkraft ble en del av satsningen fra 2019. Kraftriket har etter fusjonen til sammen 50.000 strømkunder. Med fire nye ansatte fra NØK har selskapet ansatte fordelt på kontorer i;

  • Hønefoss
  • Fagernes
  • Vikersund
  • Tynset

Vi jobber videre mot målet om 100.000 strømkunder fordelt over hele landet

Anders Kvamme

- Det er spennende tider med flere strømselskap på vei inn i Kraftriket, samtidig som vi har en god organisk vekst. Vi jobber videre mot målet om 100.000 strømkunder fordelt over hele landet, sier Anders Kvamme, direktør i Kraftriket.

Kraftriket er et konsept som er utviklet for å ta vare på den lokale verdiskapingen i form av arbeidsplasser, eierskap og støtte til lokal frivillighet.

NØK-direktør Ivar Often er også fornøyd med å flytte strømsalgsvirksomheten over til Kraftriket.

Tatt i betraktning bransjeutviklingen er vi trygg på at vi har tatt det rette valget

Ivar Often

- Det vil gi våre kunder flere valgmuligheter og tjenester innenfor kjernevirksomheten. Vi får påvirkningskraft med at avdeling for marked og utvikling plasseres på Tynset, vi får styredeltagelse og de ansatte får et større fagmiljø. Tatt i betraktning bransjeutviklingen er vi trygg på at vi har tatt det rette valget, sier Often.

Kraftbransjen kan på et overordnet nivå deles i tre typer selskaper: kraftprodusenter, nettselskaper og strømselskaper. Strømselskapene produserer således ikke strømmen de leverer, men kjøper den inn på kraftbørsen Nord Pool.