Line Drange Ruud er styreleder i Kraftkvinnene - og har akkurat sett gjennom nomineringene til prisen
Line Drange Ruud er styreleder i Kraftkvinnene - og har akkurat sett gjennom nomineringene til prisen "Årets Kraftkvinne 2020".

76 nominasjoner til «Årets Kraftkvinne 2020»

- Det er helt vilt gøy og over all forventning, sier styreleder Line Drange Ruud i Kraftkvinnene.

Publisert

Som enerWE har skrevet om tidligere, er jakten på «Årets Kraftkvinne 2020» i full gang. Det er første gangen prisen skal deles ut.

- Vi har startet opp med prisen for å få vist frem og sette fokus på hvor mange bra kraftkvinner det finnes i bransjen vår, uttalte Solgun Furnes, som er styremedlem i Kraftkvinnene til enerWE i oktober.

For noen dager siden gikk fristen for å nominere kandidater ut, og nominasjonslisten som styreleder Line Drange Ruud sitter med, er lang.

- Det har kommet inn hele 76 nominasjoner - det er helt vilt gøy, og over all forventning, sier hun gledesstrålende på telefonen. Ruud jobber til daglig som kraftverksjef i Glitre Energi.

Ruud tar likevel det forbeholdet at antall aktuelle navn på listen kan bli noe færre, siden listen ikke er vasket for styremedlemmer i Kraftkvinnene eller jurymedlemmer. Ingen av disse kan vinne prisen, ifølge kriteriene til prisen.

- Blir stolt

I kriteriene for nominasjon heter det at de som nomineres skal være kraftkvinner som utmerker seg, enten lokalt eller nasjonalt. Andre elementer er at man skal ha vist at dette er en bransje for kvinner, ha bidratt til å heie andre frem, har bidratt til å skape lønnsom virksomhet, er faglig dyktige og deler kunnskap og er med på å forme fornybarnæringen.

Jeg blir stolt og litt rørt av at det finnes så mange som vil heie på andre.

Line Drange Ruud

- Jeg har allerede lest litt på noen av nominasjonene, og jeg blir stolt og litt rørt av at det finnes så mange som vil heie på andre og legger mye arbeid i å lage gode nominasjoner og beskrive hva de gjør for arbeidsmiljøet.

Et interessant aspekt hun også har rukket å merke seg, er at det ikke bare er kvinner som nominerer kvinner.

- Det er veldig gøy at det ikke bare er kvinner som nominerer. I denne bunken er det ganske mange menn som nominerer, sier hun.

Til sammenlikning har den svenske søsterorganisasjonen «Kraftkvinnorna» fått inn 120 nominerte i år - og dette var en rekord i nabolandet.

Den norske prisutdelingen skal mest sannsynlig skje til våren, men endelig dato er ikke bestemt.

- Det blir nok digitalt eller en blanding av digital og live-sending med live-stream og noen mennesker i salen. Vi har allerede vært i kontakt med olje- og energiminister Tina Bru for å spørre om hun kan dele ut prisen, og hun er positiv, forteller Ruud til enerWE.

Nå skal altså listen med nominerte settes sammen til juryen, som består av sosiolog Anne Grete Solberg, sivilingeniør Bjarne Børresen i Multiconsult, sivilingeniør og styreleder i iStyrelsen - Bjarne Aamodt, filosof og seniorforsker ved Prio - Henrik Syse og konsernsjef Jannicke Hilland i BKK.

Powered by Labrador CMS