- Det er ingen ting i tredje energipakke eller tilknytningen til Acer som vil føre til økte strømpriser i Norge

Publisert

Ole- og energiminister Terje Søviknes var en opplagt deltager på årskonferansen til Norsk olje og gass torsdag denne uken.

- Det er åpenbart at optimismen er tilbake på norsk sokkel, sier Søviknes.

enerWE spurte ham også om ekspertutvalget for beskatning av vannkraft som nå er satt ned.

- Det er utfordringer med å få bedriftsøkonomisk lønnsomhet i både nye og vannkraftprosjekt, men også i oppgradering av eksisterende vannkraftprosjekter, sier Søviknes.

Det har murret lenge i vannkraftbransjen nå over at beskatningen er så høy at det flere tilfeller ikke blir overskudd på investeringene selv om kraftbransjen i utgangspunktet er en lukrativ og profitabel bransje.

- Det er rett og slett for å se på rammevilkårene for den ekstremt viktige vannkraftbransjen. De er faktisk den største verdiskaperen i fastlands-Norge, sier Søviknes.

enerWE spør også om Norges tilknytning til ACER, og energiministeren slår fast at dette er viktig og bra for Norge.

- Vi har allerede vært en del av andre energimarkedspakke. Det har tjent oss godt så langt, og kommer til å tjene oss godt i fremtiden. Vi skal fortsatt sikre at norske kraftressurser forblir norske, sier Søviknes.

Han har forståelse for skepsisen der ute, men mener det er som følge av påstander som ikke holder vann.

- Det er ingen ting i tredje energipakke eller tilknytningen til ACER som vil føre til økte strømpriser i Norge, sier Søviknes.

Se hele videointervjuet øverst i artikkelen.

Powered by Labrador CMS