Kommunikasjonssjef Bengt Eidem i Tensio har travle dager på jobb.
Kommunikasjonssjef Bengt Eidem i Tensio har travle dager på jobb.

- Vi kjenner på at det ikke er en normalsituasjon

Tensio er glad de hadde en kriseplan, men er forberedt på at situasjonen kan bli verre.

Publisert Sist oppdatert

Det er stille i gangene hos energiselskapet Tensios hovedkvarter i Stjørdal - et selskap som er resultatet av den nylige sammenslåingen mellom TrønderEnergi Nett og NTE Nett. Kommunikasjonssjef Bengt Eidem er på jobb, men mange av hans kolleger sitter på hjemmekontor - som veldig mange andre nordmenn i disse dager.

- Per nå er det ingenting som skaper spesielle driftsutfordringer for oss. Vi har ingen smittede ansatte, på tross av at vi er en stor organisasjon på 600 ansatte, men vi er forberedt på at det vil komme smittetilfeller. Vi har noen titalls personer i karantene, både på grunn av utenlandsreiser eller for å være føre var av andre årsaker, sier han til enerWE.

Vi er forberedt på at selv om vi har god kontroll akkurat nå, vil situasjonen bli verre.

Bengt Eidem

Eidem forteller at selv om man ikke har de store utfordringene i organisasjonen akkurat nå, er organisasjonen er preget av situasjonen.

- Det at vi har mange på hjemmekontor og innførte en god del restriksjoner i bruken av våre lokasjoner, gjør at vi kjenner veldig godt på at dette ikke er en normalsituasjon. Vi er forberedt på at selv om vi har god kontroll akkurat nå, vil situasjonen bli verre. Vi vil nok få både syke medarbeidere og flere i karantene. Det vil bli mere krevende å utføre samfunnsoppdraget, sier han.

Og Eidem tror det kan ligge én klar fordel for Tensio i at mange nå prøver seg på digitale løsninger.

- Får vi de digitale løsningene til å fungere i denne situasjonen, blir terskelen lavere for å benytte de samme når koronakrisen er over. Jeg tror det vil endre møtekulturen i Tensio i hvert fall, og kanskje i hele samfunnet. Nå får vi trent oss, tror han.

En bransje som er drillet i hendelser

- Hadde dere kriseplaner klar?

- Ja, vi hadde et planverk for pandemi klart, det er jeg glad for. Vi tok dem opp av skuffen, men det er klart at et planverk svarer jo ikke på alt. Det må tilpasses til den enkelte situasjon, forteller han.

Med en plan i verktøykassen følte de at de var noenlunde forberedt.

- Det er nok én fordel for mange nettselskaper; at vi er aktører som håndterer mange hendelser hvert år. Vi er drillet på beredskap og å håndtere hendelser

Eidem kan fortelle at de den siste tiden har fått endel henvendelser fra kunder som er bekymret for planlagte strømutkoblinger.

- Gjennom et år gjøres det en rekke planlagte utkoblinger, og de fleste planlegges som regel på dagtid, fordi vi legger til grunn at de fleste da ikke er hjemme. Men slik er det jo ikke i disse dager. Derfor har vi gått gjennom planene og prøver å unngå utkoblinger som kan ha negativ påvirkning for folk som sitter på hjemmekontor, selv om noe må kjøres som planlagt, sier han til enerWE.

Korona-situasjonen har snudd samfunnet på hodet, og dette preger både oss og alle andre virksomheter sterkt akkurat nå.

Bengt Eidem

Eidem legger ikke skjul på at den ekstraordinære situasjonen innebærer at det er mye å gjøre.

– Det har vært svært travle dager i både Tensio og de fleste andre nettselskapene i det siste. Det legges ned et enormt arbeid både for å ha kontroll på situasjonen akkurat i dag, men også for at vi må planlegge og klargjøre for at det kan bli verre og mer krevende de neste dagene eller ukene.

Han avslutter;

- Korona-situasjonen har snudd samfunnet på hodet, og dette preger både oss og alle andre virksomheter sterkt akkurat nå.