Vi må vinne kontraktene

Alvorlig hvis vi mister kontrakter på engineering til Asia. Torger Reve er Professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI hvor han også har vært rektor i to perioder. Han har tidligere vært professor ved Norges Handelshøyskole. Hans siste forskningsarbeider har dreid seg om kunnskapsbasert næringslivsutvikling med analyser av alle de viktigste internasjonale næringer i … Continued

Alvorlig hvis vi mister kontrakter på engineering til Asia.

Torger Reve er Professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI hvor han også har vært rektor i to perioder. Han har tidligere vært professor ved Norges Handelshøyskole. Hans siste forskningsarbeider har dreid seg om kunnskapsbasert næringslivsutvikling med analyser av alle de viktigste internasjonale næringer i Norge.

I et intervju med enerWE.no forteller Reve om utfordringene og mulighetene til norsk offshoreindustri.

Norge er spesielt når det gjelder offshoreindustrien, fordi vi har alle aktørene i verdikjeden tilstede i Norge, forteller Torger Reve.

Når alle er tilstede, og vi har en kraftig rivalisering og også et samarbeid mellom disse, så får vi en konkurransekraft som gjør at vi hevder oss internasjonalt.

Samtidig har mange store prosjekter i det siste forsvunnet til Asia.

Norsk konkurransekraft har blitt noe svekket. På kostnad har vi blitt dyre. Det som er alvorlig for norsk industri, er hvis også alle engineeringskontraktene og underleverandørkontraktene forsvinner til Asia. Her må vi sørge for å klare å vinne noen av de store kontraktene, samt at vi ikke må miste kunnskapstyngdepunktet.

Videoen øverst i artikkelen viser hele intervjuet med Torger Reve. I intervjuet avslutter Torger Reve med relevante råd til norsk industri.

Annonse