Verdens største til Mekjarvik

Maersk Drilling flytter grenser. Store konstruksjoner har besøkt Mekjarvik før. Nå er Maersk Drilling sin nyeste borerigg på vei til Norge. Industrikonsernet GMC i Stavanger har fått i oppdrag å ferdigstille og klargjøre riggen til operasjon, skriver selskapet i en pressemelding. På nytt blir GMC sin base i Mekjarvik brukt til et stort og viktig … Continued

Maersk Drilling flytter grenser.

Store konstruksjoner har besøkt Mekjarvik før. Nå er Maersk Drilling sin nyeste borerigg på vei til Norge. Industrikonsernet GMC i Stavanger har fått i oppdrag å ferdigstille og klargjøre riggen til operasjon, skriver selskapet i en pressemelding. På nytt blir GMC sin base i Mekjarvik brukt til et stort og viktig oppdrag.

Maersk Drilling flytter grenser igjen. Nå har de bygget verdens største oppjekkbare rigg, på bransjespråket kalt en jackup. Riggen ble levert fra verftet i Singapore i slutten av august. Etter en sjøreise på halvannen måned og 12.000 nautiske mil kommer riggen til Mekjarvik 10. oktober.

GMC tilbyr kaiplass og skal levere en rekke tjenestepakker. Jobben til GMC er å ferdigstille og klargjøre riggen, slik at den kan godkjennes for operasjon på norsk kontinentalsokkel.

Dette er et svært spennende oppdrag. Maersk Drilling stiller høye krav om sikker gjennomføring til riktig tid og kvalitet. Vi er stolte og glade for at Maersk valgte GMC. Ikke minst er vi glade for at vi får mulighet til å bruke basen vår i Mekjarvik for en rigg som dette, sier Bengt Olav Gåsøy, leder for forretningsutvikling og marked i GMC Marine Partner.