Statoil kansellerer riggkontrakt fem måneder før tiden

Har ikke klart å sikre aktivitet for Discover Americas. Statoil har besluttet å kansellere kontrakten med Transocean for boreskipet Discoverer Americas. Boreskipet har vært på kontrakt med Statoil siden 2009 og har støttet Statoils letevirksomhet i Øst- og Nord-Afrika og Mexicogolfen. I dagens situasjon har ikke Statoil klart å sikre ytterligere aktivitet for riggen for … Continued

Har ikke klart å sikre aktivitet for Discover Americas.

Statoil har besluttet å kansellere kontrakten med Transocean for boreskipet Discoverer Americas.

Boreskipet har vært på kontrakt med Statoil siden 2009 og har støttet Statoils letevirksomhet i Øst- og Nord-Afrika og Mexicogolfen.

I dagens situasjon har ikke Statoil klart å sikre ytterligere aktivitet for riggen for den gjenværende kontraktsperioden, som løper til mai 2016, skriver Statoil i en pressemelding.

–  Discoverer Americas har gjort en meget god jobb for Statoil, men uten ytterligere aktivitet i vente må vi dessverre la riggen gå før kontraktslutt, sier Tore Aarreberg, leder for rigganskaffelser i Statoil.

Transocean, som har hovedkontor i Sveits, er verdens største riggselskap. Selskapet sa i juni opp 250 ansatte, rundt en firedel av ansatte i Norge, som følge av at riggene «Transocean Spitsbergen» og «Transocean Searcher» var uten oppdrag.