Statoil kansellerer jobber

Jobber i fare hos IKM. Åtte av ti ansatte hos Statoils underleverandør IKM Mekaniske i Stavanger mottar i disse dager oppsigelses- eller permitteringsvarsler. Varslene er på vei i posten til 81 offshore-arbeidere ved IKM Mekaniske. En direkte følge av at Statoil kansellerer jobber, sier klubbleder for Fellesforbundet i IKM Mekaniske, Eirik Larsen til Stavanger Aftenblad. … Continued

Jobber i fare hos IKM.

Åtte av ti ansatte hos Statoils underleverandør IKM Mekaniske i Stavanger mottar i disse dager oppsigelses- eller permitteringsvarsler.

Varslene er på vei i posten til 81 offshore-arbeidere ved IKM Mekaniske.

En direkte følge av at Statoil kansellerer jobber, sier klubbleder for Fellesforbundet i IKM Mekaniske, Eirik Larsen til Stavanger Aftenblad.

Avdelingen de tilhører, har til sammen 105 operatører – sveisere, platearbeidere, industrirørleggere og mekanikere som jobber med vedlikehold av Statoils og andres plattformer og nybygg, sier Larsen.

Klubblederen vil ikke kritisere ledelsen, som han sier har vært flinke til å informere og har opptrådt etter boka.

Alle ser at dette ikke er noe de gjør med glede, sier Larsen.

Konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM bekrefter at det er for lite å gjøre i drifts-, vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet.

Denne nisjen er sterkt avhengig av Statoil, og det er uheldig. Når Statoil roer ned sin aktivitet innenfor vedlikehold, får det følger for bransjen, sier han.

©NTB