Tre kontrakter i Sverdrup

Internasjonale aktører slått av Fjords. Fjords Processing har etter en krevende anbudsrunde sikret seg tre kontrakter til Johan Sverdrup. Selskapet holder til på Fornebu, og skal etter planen levere prosessteknologi til utbyggingen av feltet, skriver Fjord Processing i en melding. Selskapet signerte med Statoil, og leveransene omfatter design, engineering, fabrikasjon, konseptutviklingsstudier og service innen prosessteknologi.  Fjords har … Continued

Internasjonale aktører slått av Fjords.

Fjords Processing har etter en krevende anbudsrunde sikret seg tre kontrakter til Johan Sverdrup. Selskapet holder til på Fornebu, og skal etter planen levere prosessteknologi til utbyggingen av feltet, skriver Fjord Processing i en melding. Selskapet signerte med Statoil, og leveransene omfatter design, engineering, fabrikasjon, konseptutviklingsstudier og service innen prosessteknologi. 

Fjords har vært en selvstendig bedrift siden separasjonen fra Aker Solutions i september 2014, og kontraktene er strategisk viktige, mener Rune Fantoft (bildet), CEO.

Vi sikret oss kontraktene etter konkurranse med internasjonale selskaper, så kontraktene er en seier for oss og for norsk oljeindustri.  Å ta del i Johan Sverdrup-prosjektet sammen med Statoil og Aker Solutions betyr mye for oss, og vi ser frem til å samarbeide med dem fremover.

Så langt har storparten av Johan Sverdrup-kontraktene blitt kapret av norske leverandører, og Fantoft mener dette lover godt for konkurransedyktigheten til norske aktører.

Norske aktører har begynt å vise at vi kan konkurrere, også med internasjonale konkurrenter. Et fruktbart samarbeid med partnere og leverandørervil bli nøkkelen til å møte kundenes forventninger til kostnadseffektivitet også i fremtiden. 

Leveransene påbegynnes i 2015 og avsluttes mot slutten av 2016. Underleverandøren Midsund Bruk skal bistå Fjords med produksjon av utstyr.