Bilde av folk

Lyse velger OneCo

Verdi: 140 millioner. Lyse har signert en avtale med industrikonsernet OneCo om installasjon av minst 140.000 automatiske strømmålere. Når den store utrullingen starter hos Lyse Elnett i 2015, vil over 40 montører være i sving hver dag. Kontrakten er verdt rundt 140 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding. Dette er en viktig kontrakt, og … Continued

Verdi: 140 millioner.

Lyse har signert en avtale med industrikonsernet OneCo om installasjon av minst 140.000 automatiske strømmålere. Når den store utrullingen starter hos Lyse Elnett i 2015, vil over 40 montører være i sving hver dag. Kontrakten er verdt rundt 140 millioner kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Dette er en viktig kontrakt, og den siste store kontrakten vi inngår i prosjektet utrulling av nye strømmålere. Det er godt å ha kommet så langt. Valg av riktig installatør er avgjørende for å få til en god utrulling», sier administrerende direktør Torbjørn Johnsen i Lyse Elnett.

Kontrakten har vært ute på offentlig anbud og flere installatører har levert inn tilbud. Tilbudene er gått nøye gjennom før OneCo ble valgt.

Kompetanse og leveringsevne over mange år mens prosjektet pågår har vært særlig viktig i tillegg til pris ved valg av leverandør. I tillegg er OneCo et solid selskap med lokal forankring i vår region», sier Johnsen.

Avtalen innebærer at OneCo skal ha ansvaret for både booking, bytte av måler, oppfølging av sluttkunde, rapportering, registrering, drift og vedlikehold. Leveransen inkluderer også opsjoner på kjøp av installasjonstjenester av infrastruktur, andre komponenter samt ressursstyring for utrulling av nye målere.

OneCo er stolte og ydmyke over å ha blitt valgt ut som en viktig samarbeidspartner for Lyse i forbindelse med bytte av strømmålere. Vi har etter hvert tilegnet oss god erfaring i slike prosjekter og ser frem til å starte opp pilot-prosjektet i løpet av høsten.

Lyse har valgt en prosjektmodell som setter store krav til oss som leverandør, men samtidig lagt opp til utstrakt involvering og samarbeid underveis i prosjektet. Dette tror vi kommer til å bli en viktig suksessfaktor for å lykkes i prosjektet», sier Arne Riise, adm direktør i OneCo Solutions AS.

I høst vil 300 nettkunder få ny strømmåler i en pilot for å teste ut hele verdikjeden fra første kontakt med kunde til måler har vært i drift en måneds tid. De første kundene vil bo spredt i alle kommunene i nettselskapet sitt nedslagsfelt. Kundene blir plukket ut tilfeldig for å få piloten så reell som mulig.