IKM Cleandrill vant kontrakt med Winterhall

Treårig kontrakt for topphull boreveskeretur.

Wintershall Norge har gitt IKM Cleandrill kontrakt for topphull boreveskeretur på flere brønner de neste årene. Kontrakten dekker en potensiell produksjonsboringskampanje i forbindelse med Maria Prosjektet, samt fremtidig leteboring på Norsk sokkel.

– Det har vært meget viktig for IKM Cleandrill å vinne denne kontrakten. Vårt MRR-500 system ble utviklet for å gjøre topphulls boreveskeretur teknikken mer attraktiv for et bredere lag av Operatører. Vi anser denne kontraktstildelingen som en belønning for vårt utrettelige arbeid med å utvikle teknologien og for å kutte kostnader, sier Tom Hasler, sjef for IKM Cleandrill, i en pressenelding.

Produksjonsboring for Maria Prosjektet skal utføres med Deepsea Stavanger og har en planlagt oppstart i første halvår 2017. IKM Cleandrill sitt MRR system vill bli benyttet på alle brønnene i Maria Prosjektet.

IKM Cleandrill skal levere sitt MRR-500 System som skal opereres av IKM Cleandrill sine egne Offshore spesialister. MRR-500 er et nytt og forbedret topphull borevæske retur system (mud recovery system) som har satt en ny standard når det gjelder sikkerhet, effektivitet, pålitelighet og kost i forbindelse med offshore topphulls boring.

Kontrakten har i utgangspunktet en varighet på tre år med mulighet for å forlenge frem til 2023.