Goliat til Aibel

Et viktig oppdrag. Aibel er tildelt oppdraget med å kople opp og ferdigstille Goliat før oppstart på feltet. Oppdraget er et viktig tilskudd til Aibels portefølje. Det skriver selskapet i en pressemelding. Goliat-oppdraget er spesielt viktig for oss fordi det gir oss nyttig erfaring med innretninger som skal jobbe i Barentshavet, sier Jan Skogseth, konsernsjef … Continued

Et viktig oppdrag.

Aibel er tildelt oppdraget med å kople opp og ferdigstille Goliat før oppstart på feltet. Oppdraget er et viktig tilskudd til Aibels portefølje. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Goliat-oppdraget er spesielt viktig for oss fordi det gir oss nyttig erfaring med innretninger som skal jobbe i Barentshavet, sier Jan Skogseth, konsernsjef i Aibel.

Kontrakten omfatter forberedelser samt ferdigstillelse før oppstart på feltet. I tillegg vil oppdraget bestå av konstruksjonsarbeid og arbeid knyttet til ferdigstilling av Goliat.

Goliat
Goliat er under bygging ved Hyundai-verftet i Sør-Korea. Goliat er en såkalt FPSO (flytende, produksjons-, lager- og losseenhet) og vil bli den første plattformen av sitt slag på norsk sokkel. Goliat-innretningen skal installeres på Goliat-feltet, som befinner seg 85 kilometer nordvest for Hammerfest.

Eni Norge AS er operatør for Goliat-feltet med en eierandel på 65 prosent mens Statoil har en eierandel på 35 prosent.