GMC forankrer Aasta Hansteen

Inngår avtale med Technip. Stavanger-konsernet GMC har inngått en avtale med Technip for utleie og installasjon av forankringsutstyr til Aasta Hansteen-plattformen. GMC gjenbruker utstyr og teknologi som oljeveteraner vil kjenne igjen fra storhetstiden til Norwegian Contractors (NC) på 80- og 90-tallet. Aasta Hansteen er det største gassprosjektet i Norge siden Snøhvit og Ormen Lange. SPAR1) … Continued

Inngår avtale med Technip.

Stavanger-konsernet GMC har inngått en avtale med Technip for utleie og installasjon av forankringsutstyr til Aasta Hansteen-plattformen. GMC gjenbruker utstyr og teknologi som oljeveteraner vil kjenne igjen fra storhetstiden til Norwegian Contractors (NC) på 80- og 90-tallet.

Aasta Hansteen er det største gassprosjektet i Norge siden Snøhvit og Ormen Lange. SPAR1) understellet til Aasta Hansteen-plattformen er verdens største i sitt slag og kommer fra Asia til Stord for sammenkobling med plattformdekket, som bygges i Sør-Korea.

Slike sammenkoblinger var vanlige da de store betongplattformene ble bygget, som Gullfaks og Troll. Da NC ble avviklet på 90-tallet tok fremsynte ildsjeler i GMC vare på utstyret og teknologien som trengs for å holde de enorme konstruksjonene på plass under sammenkoblingen.

GMC sin avtale med Technip omfatter utleie og installasjon av forankringsutstyr, herunder lektere, ankere og ankerkjetting.

Foruten at kontrakten har en betydelig verdi for GMC, bekrefter den også vår posisjon innen dette segmentet. Vi synes også det er gøy å kunne gjenbruke utstyr og teknologi som vi har tatt vare på siden 80-tallet. Det er god ressursbruk, samtidig som det er velprøvde løsninger som vi vet virker, sier adm. direktør Olav Anders Stople i GMC Marine Partner.