Bilde av Erna Solberg

Fikk snusen av penger

Dette er en stor dag for hele Norge. Det lukter bensinstasjon. Det lukter penger, utbrøt statsminister Erna Solberg (H) da hun ble ledet gjennom Statoils prosjektkontor for Johan Sverdrup på Forus tirsdag formiddag. Ledsaget av Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) og prosjektledere i Statoil fikk hun en innføring i gigantfeltets historie og planlagte framtid. Til … Continued

Dette er en stor dag for hele Norge.

Det lukter bensinstasjon. Det lukter penger, utbrøt statsminister Erna Solberg (H) da hun ble ledet gjennom Statoils prosjektkontor for Johan Sverdrup på Forus tirsdag formiddag.

Ledsaget av Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) og prosjektledere i Statoil fikk hun en innføring i gigantfeltets historie og planlagte framtid. Til alt overmål på statsministerens fødselsdag.

Dette er en stor dag for hele Norge, slo hun fast før hun skulle videre til serviceselskapet Aibel og bevitne signering av kontrakt.

Aibel er tildelt en kontrakt for bygging av dekket til boreplattformen på Johan Sverdrup-feltet, en kontrakt som er verdt 8 milliarder kroner. Rett etter signeringen av kontrakten lot statsministeren seg avbilde med partnerne.

Det blir full sysselsetting og, nå da? En stund? sa hun til Aibels konsernsjef Jan Skogseth mens fotografene knipset i vei.

Aibel har sagt opp rundt 700 ansatte den siste tiden, men Johan Sverdrup-kontrakten er godt nytt for alle sammen. Dersom de er interessert og kvalifisert har disse fortrinnsrett på de nye jobbene som skapes, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel til NRK.

Aibel har rundt 5.000 ansatte i Norge og internasjonalt. Selskapet beregner å bruke nærmere 6.000 årsverk på det enorme Johan Sverdrup-prosjektet.