Aker Solutions mister kontrakt

900 millioner i tapte inntekter Det franske oljeselskapet Total har kansellert kontrakten om leie av spesialskipet Skandi Aker. Kanselleringen betyr rundt 900 millioner kroner i tapte inntekter for Aker Solutions. Brønnintervensjonsskipet, som ble satt i drift utenfor Angola i september i fjor, eies av underselskapet Aker Oilfield Services. Den toårige kontrakten som ble inngått med … Continued

900 millioner i tapte inntekter

Det franske oljeselskapet Total har kansellert kontrakten om leie av spesialskipet Skandi Aker. Kanselleringen betyr rundt 900 millioner kroner i tapte inntekter for Aker Solutions.

Brønnintervensjonsskipet, som ble satt i drift utenfor Angola i september i fjor, eies av underselskapet Aker Oilfield Services.

Den toårige kontrakten som ble inngått med Total, hadde en totalverdi på rundt 1,5 milliarder kroner, opplyser Aker Solutions i en pressemelding.

Skipet var leid inn av Total Angola, men ble i slutten av mars i år tatt ut av drift for vedlikehold og reparasjoner. Kapasitetsutnyttelsen har derfor vært helt nede i 37 prosent så langt i år som følge av dette.

I september i år blir Aker Oilfield Services en del av oljeinvesteringsselskapet Akastor. Det vil være Akastor som dermed tar de økonomiske konsekvensene av kontraktsoppsigelsen på sin kappe.

I pressemeldingen fra Aker Solutions heter det at selskapet vil komme med mer informasjon i forbindelse med den neste kvartalspresentasjonen 17. juli.

Kontraktsavbruddet førte til at Aker Solutions-aksjen sank med 5,3 prosent på Oslo Børs onsdag formiddag.

©NTB