390 mill. til ABB

Telekom hos Statoil. ABB leverer utstyr som skal bidra til pålitelig intern og ekstern telekommunikasjon på tre Statoil-utbygginger på norsk og britisk sokkel, skriver selskapet i en pressemelding. De tre avtalene ble signert i fjerde kvartal 2013 og har en samlet verdi på rundt 390 millioner kroner. Kontraktene kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med … Continued

Telekom hos Statoil.

ABB leverer utstyr som skal bidra til pålitelig intern og ekstern telekommunikasjon på tre Statoil-utbygginger på norsk og britisk sokkel, skriver selskapet i en pressemelding.

De tre avtalene ble signert i fjerde kvartal 2013 og har en samlet verdi på rundt 390 millioner kroner. Kontraktene kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer på samtlige av Statoils norske offshoreinstallasjoner.

Med disse avtalene styrker ABB sin posisjon som en ledende leverandør av telekommunikasjonsløsninger til olje- og gassindustrien. Akkurat nå leverer vi telekommunikasjon til prosjekter i Europa, Nord-Amerika, Asia og i Midt-Østen, noe som viser at norske leverandører er ettertraktede og konkurransedyktige, både hjemme og ute, sier administrerende direktør Steffen Waal.

De tre nye kontraktene er inngått med ledende offshoreverft i Sør-Korea og innebærer at ABB er systemintegrator for telekommunikasjon på Aasta Hansteen og Gina Krog-utbyggingene på norsk sokkel, samt på Mariner-utbyggingen som ligger i britisk sektor.

Mariner og Gina Krog vil være bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene vil bli bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Aasta Hansteen er en sylindrisk SPAR-plattform, som for første gang blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries. ABBs leveranser vil pågå ut 2015.

Foruten vår kraft- og automatiseringsvirksomhet har vi en bred og balansert portefølje av telekommunikasjonsløsninger, som bidrar til pålitelig og sikker kommunikasjon både for landanlegg og installasjoner langt til havs, sier Waal.

Telekommunikasjonsleveranser inkluderer normalt elementer som datanettverk, overvåkningskameraer, værtjenester, radar, navigasjon, radiosystemer og ulike kommunikasjonsbaserte sikkerhetssystemer. ABB setter produkter og systemer sammen i en helhetlig telekommunikasjonsløsning, etter Statoils krav til design og dokumentasjon.