Fra olje til tunnel

Publisert

Roxel AS vant tilbuet på elektroinstallasjonane i E39 Eiganestunnelen og rv. 13 Ryfylketunnelen, skriver Samferdsel & Infrastruktur.

De tre gründerne bak elektrobedriften Roxel AS, Sigve Sandvik, Dag Øyvind Meling og Trond Ferkingstad har alle bakgrunn fra oljeindustrien.

Da de i 2010 startet selskapet så var offshoreindustrien målgruppen. Nå har selskapet fått langt flere bein å stå på. Roxel har i følge Samferdsel og Infrastruktur gått fra 70 prosent offshore-kontrakter til en overvekt av landbaserte oppdrag.

Espen Warland er kunderådgiver i Klyngeteamet i Innovasjon Norge. Han forteller at oljekompetanse er verdifull nettopp i forbindelse med arbeid med tunneler.

– Vi fokuserer på klyngeprosjekter som gir ekstra uttelling, fortalte Warland til vekst.media i juni 2016.

Norwegian Tunnel Safety Cluster holder til i Rogaland. Klyngen består blant annet av oljeleverandørbedrifter som har funnet nye markedsområder.

  • Følg vekst.media på Facebook
  • – Formålet er å utvikle en innovativ og bærekraftig klynge for å kommersialisere eksisterende og nye løsninger for bedre tunnelsikkerhet på det nasjonale og internasjonale markedet, forteller Warland til vekst.media.

Powered by Labrador CMS