Saipem
Saipem

Italienere får norsk milliardgaranti til offshorekjøp

Publisert

Det italienske oljeselskapet forplikter seg til kjøp av norsk offshoreteknologi for 6,2 milliarder kroner.

Kjøpene skal finansieres med 5,2 milliarder kroner i lånegarantier, primært fra statlige Giek, knyttet til lånefinansiering fra Eksportkreditt Norge AS og banker, skriver Giek i en pressemelding. Rammeavtalene gir forutsigbar finansiering til Saipem basert på kjøp av norske varer og tjenester ut 2017. Også kjøp foretatt i 2014 og 2015 er dekket av avtalene, heter det i en pressemelding.

Hittil har avtalen kommet rundt 70 eksportører til gode gjennom kontrakter på over en halv million euro, skriver E24. Dette er snakk om selskaper som leverer utstyr, reservedeler, tjenester og leiekontrakter til skip. Giek nevner Aker, Kongsberg, National Oilwell Varco, Ocean Installer og Farstad Offshore som eksempler.

– Det er fortsatt en svært krevende markedssituasjon for norsk leverandørindustri, og det er viktig å støtte denne næringen i disse krevende tidene. Nå har statlige lånegarantier fra Giek bidratt til å koble sammen norske leverandører, utenlandske kjøpere samt privat og offentlig kapital – og sikret viktig eksport, sier administrerende direktør Wenche Nistad i Giek.

Powered by Labrador CMS