Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Subsea 7 tildelt milliardkontrakt på Johan Sverdrup-feltet

70 prosent av kontraktene har gått til norske leverandører.

Publisert

Equinor tildeler Subsea 7 kontrakten for undervannsrørledninger og tilhørende marine operasjoner i andre utbyggingstrinn på Johan Sverdrup-feltet.

Subsea 7 beskriver kontraktsverdien som betydelig, noe de definerer til å ligge mellom 150 og 300 millioner dollar. Det tilsvarer 1,3 til 2,6 milliarder norske kroner.

Dette øker andelen av kontrakter tildelt norske leverandører i fase to av prosjektet til 85 prosent. Oppstart av fase to planlegges i 4. kvartal 2022.

– Leverandører i Norge har vist en betydelig omstillingsevne og konkurransekraft de siste årene og sikret seg hele 70 prosent av kontraktene i første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen, sier anskaffelsesdirektør Peggy Krantz-Underland i Equinor.

Første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen nærmer seg nå 90 prosent ferdigstilt, med oppstart planlagt i november. Subsea 7 har i første fase hatt ansvar for leveranse og installasjon av en rekke undervannskomponenter og oppkobling av rørledninger på feltet.

I andre fase av prosjektet tildeles Subsea 7 kontrakten for leveranse og installasjon av rundt 100 kilometer feltrørledninger og 25 rørsløyfer, installasjon av kontrollkabler og levere marine operasjoner knyttet til undervannsarbeidet.

Johan Sverdrup anses som Norges største industriprosjekt i nyere tid. Konsulentselskapet Agenda Kaupang estimerer at Johan Sverdrup-prosjektet kan bidra med mer enn 150.000 årsverk i Norge i utbyggingsperioden mellom 2015 og 2025.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS