Edvard Grieg-kontrakt til ABB

Publisert

Signerer rammeavtale med Lundin.

ABB har signert en rammeavtale med Lundin Norway AS for tjenester på det elektriske anlegget til Edvard Grieg-plattformen.ABB har vært hovedleverandør av elektroutstyr til plattformen, med blant annet tavler, transformatorer, motorer, frekvensomformere og kontrollsystem for kraftforsyningen. Alt omfattes av serviceavtalen, som i tillegg dekker eksplosjonssikre tavler og elektrisk oppvarmingsutstyr fra andre leverandører.

ABB tar serviceansvaret for både eget og tredjeparts elektroutstyr. Fordelen for Lundin er at de får kun én vedlikeholdspartner for det elektriske anlegget.  Færre avtaler gir bedre oversikt og kan gi reduserte driftskostnader, sier Borghild Lunde, leder for olje- og gassvirksomheten til ABB i Norge.

Rammeavtalen har en varighet fire på år, med mulighet for utvidelse inntil åtte år. Servicetjenestene inkluderer blant annet vedlikehold, driftsoptimalisering og modifikasjoner av elektroutstyret, fra lavspennings- til høyspenningsprodukter på 110 kV.

Avtalen dekker blant annet prioritert assistanse fra ABBs Service Desk, 24-timers telefonsupport samt dedikert teknisk ansvarlig og driftsansvarlig hos ABB for Edvard Grieg, fortsetter Lunde.

Elektroutstyret som ABB har levert til plattformen er utrustet med avanserte løsninger for tilstandsovervåking, og informasjonen de samler inn er tilgjengelig både på plattformen og hos Lundins driftssenter på Lysaker utenfor Oslo.

Dette kan brukes for tilstandsbasert vedlikehold som kan begrense både driftskostnadene og uplanlagt nedetid for utstyret, forteller Lunde.

Edvard Grieg skal i drift på Utsirahøyden i slutten av 2015 og er forberedt for elektrifisering fra land. Forventet dagsproduksjon er 100 000 fat olje per dag.

Kilde: ABB