Riggen Leiv Eriksson er eid og driftet av selskapet Ocean Rig
Riggen Leiv Eriksson er eid og driftet av selskapet Ocean Rig

Opptur for Ocean Rig etter konkursdramatikk

Publisert

Kan tjene 680 millioner på utvidet kontrakt med Lundin Norway etter Alta-funnet

Lundin Norway melder at de vil utvide den eksisterende kontrakten for den halvt nedsenkbare Ocean Rigs-eide riggen, Leiv Eiriksson. I tillegg har Ocean Rig åpnet for at Lundin kan bore ytterligere brønner i fremtiden, det skriver Offshore Energy Today.

Mulighet for faste riggoppdrag frem til 2019

Leiv Eriksson-riggen har dermed fast oppdrag for Lundin frem til september 2017, og muligens frem til 2019 dersom Lundin benyttes seg av sine nyvunnede boringsmuligheter for enkeltbrønner. Nylig meldte Oljedirektoratet at Lundin Norway mottar lisens for boring av ny avgrensingsbrønn for å avdekke størrelsen av Alta-funnet. Brønnen skal bores med Leiv Eriksson-riggen.

Inntekten fra kontraktsutvidelsen er estimert til 85 millioner dollar (680 millioner kroner etter dagens kurs), gitt at oppdragene varer til 2019, det skriver Ocean Rig i en nypublisert pressemelding. 

-Vi er takknemlige for støtten fra vår største kunde i Norge, det sier CEO i Ocean Rig, George Economou.

Lundin melder om tilfredsstillende samarbeid

- Vi har nå forhandlet to nye opsjoner med Ocean Rig i tillegg til de opsjonene som allerede er fastsatt i kontrakten. Dermed vil kontrakten med Leiv Eriksson-riggen vare til september 2017, med opsjoner fram til begynnelsen av 2019. Utvidelsen til 2019 vil avhenge av vårt behov, og det estimerer vi fortløpende, forteller Andrew Stewart, leder for Kontraktsavdelingen i Lundin Norway til enerWE.

- Vi har boret fem brønner med Leiv Eriksson-riggen i løpet av det siste året, og er svært fornøyd med samarbeidet med Ocean Rig så langt, avslutter han.

En hårsbredd fra konkurs i mars

Ved nyttårsskiftet i fjor meldte CNBC at Ocean Rig hadde mer enn 3,25 milliarder dollar i gjeld. Den 28. mars i år stupte selskapets aksjer mer enn 61 prosent, da riggselskapet så seg nødt til å søke en såkalt 'Chapter 15'-artet konkursbeskyttelse. Søknaden om konkursbeskyttelse var resultatet av en mengde kanselleringer med store riggkunder den siste tiden ifølge Reuters.

  • Om 'Chapter 15'-artet konkursbeskyttelse: Denne typen amerikansk konkursbeskyttelse gir et utenlandsk selskap muligheten til å søke beskyttelse mot kreditorer som vil beslaglegge selskapets eiendeler i landet.
  • Restrukturering reddet Ocean Rig

    Kort tid senere meldte Ocean Rig i en pressemelding at de (sammen med sine datterselskaper) hadde inngått en restruktureringsavtale med sine kreditorer. Avtalen omfattet 72 prosent av selskapets utestående gjeld.

    -Takket være vår nylige restrukturering, ser vi nå frem til å utvide vår relasjon med Lundin på lang sikt, det uttaler Ocean Rigs CEO, George Economou i gårsdagens pressemelding.

Powered by Labrador CMS