Peggy Krantz-Underland, direktør for Anskaffelser i Equinor. (Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA)
Peggy Krantz-Underland, direktør for Anskaffelser i Equinor. (Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA)

Kontrakter for sandskjermtjenester til én milliard kroner

Equinor har inngått kontrakter med Tendeka AS og Baker Hughes Norge AS for levering av sandskjermtjenester til en total verdi av om lag én milliard kroner for tre år.

I tillegg har leverandørene fått opsjoner på fem ganger to år, skriver selskapet i en pressemelding.

Kontraktsinngåelsene ble markert på Equinors hovedkontor på Forus 26. juni.

Sandskjermer er teknologi basert på metallfilter som skal hindre at sand kommer inn og gjør skade i brønnene. Dette er en sentral teknologi Boring og brønn benytter blant annet for å sikre produksjon og forlenge levetiden på brønnene.

– Dette er leverandører som har levert disse tjenestene for oss over tid, og de er viktige å ha med videre når vi skal gjøre brønnene mer lønnsomme. Vi ser fram til et fortsatt godt samarbeid i mange år fremover, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for Anskaffelser i Equinor.

Tendeka AS har fått kontrakt for å levere sandskjermer til Troll-feltet, der bruken av sandskjermer er størst. I tillegg har de allerede avtaler for tilsvarende leveranser for de to Cat J-riggene som borer for feltene Gullfaks og Oseberg.

Baker Hughes Norge AS har fått kontrakt for å levere sandskjermer til resten av de Equinor-opererte feltene på norsk sokkel.

Begge leverandørene vil også levere ventiler som i tillegg til å stenge ute sand er i stand til å hindre at uønskede væsker kommer inn i produksjonen fra brønnene.