Konsernsjefen i Equinor: - Vi har veldig mye å tilby yngre som ønsker å satse på en karriere i vår industri

Publisert

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor var foredragsholder på årets utgave av Zerokonferansen som blir arrangert i dag og i morgen. Der fortalte han at Equinor stiller seg fullt og helt bak klimapanelet og klimamålene.

Etter presentasjonen tok enerWE en prat med konsernsjefen, og vi benyttet anledningen til å spørre om hvorfor de unge bør satse på en utdanning og en karriere som gjør de i stand til å få en jobb i et energiselskap som Equinor.

- Vi jobber med energi, og det er fundamentalt for alle mennesker på denne jorden. Det å få muligheten til å jobbe med noe så fundamentalt må være en veldig spennende oppgave, sier Sætre til enerWE.

Han mener de unge gjør klokt i å prøve seg på en karriere hos Equinor.

- Vi har veldig mye å tilby yngre som ønsker å satse på en karriere i vår industri, sier Sætre.

På spørsmål om hvordan klimamålene påvirker Equinors strategi, er svaret klart.

- Det berører nesten alt vi holder på med. Det går på olje og gassproduksjon, gassens rolle. og det at fornybar energi ikke gjør jobben alene. Den trenger en partner, og der er naturgass en naturlig partner, sier Sætre.

Equinor liker å presentere seg selv som et helhetlig energiselskap, men realiteten er fortsatt at de mest av alt fortsatt er et olje- og gasselskap. Sætre mener at man må gi selskapet litt tid for å gjennomføre det de har sagt at de skal gjøre.

- Vi er et industriselskap. Det å bevege oss fra der vi er nå til 15-20 prosent av satsingen vår på fornybar energi er en formidabel oppgave. Så har jeg ikke satt det som et tak for oss. Vi bygger stein på stein og har ikke satt noen grenser for hva dette kan bli, sier Sætre.

Se hele videointervjuet fra ZERO-konferansen øverst i artikkelen.

Les også: