Konserndirektør i Equinor: - Vi er nødt til å gjøre en skikkelig jobb når det gjelder å utvikle en stor og lønnsom fornybarbutikk som en del av kjernevirksomheten av selskapet

Publisert

Olje- og gassindustrien er den store synderen når det gjelder utslipp av CO2. Samtidig mener bransjen at de også sitter på en del av løsningen.

enerWE deltok på Norges Energidager, og tok en prat med Pål Eitrheim, konserndirektør for New Energy Solutions i Equinor.

- Med unntak av å slutte å slutte helt med olje og gass, hva er det viktigste Equinor kan gjøre for å dra ned karbonavtrykket?

- Olje- og gass kommer til å være en viktig del av verdens energiforsyning i mange år fremover. Så det som er den viktigste jobben på denne siden er å produsere hydrokarbonressursene med så lave CO2-avtrykk som mulig. 

På Eitrheim forteller at Equinor nå ligger under halvparten av verdensgjennomsnittet på CO2-siden.

- I tillegg er vi nødt til å gjøre en skikkelig jobb når det gjelder å utvikle en stor og lønnsom fornybarbutikk som en del av kjernevirksomheten av selskapet, og den reisen er vi i gang med. 

Statoil slo seg sammen med Hydro blant annet for å bli en større internasjonal aktør. Statkraft er Europas største fornybarselskap. Selv om det er et eierspørsmål, så spør vi konserndirektøren om hvorfor ikke Statkraft og Equinor slår seg sammen og blir en enda større og bredere energiselskap.

- Det er ikke et spørsmål vi bruker energi på nå. Det vi gjør er å utvikle en fornybarbutikk i regi av Equinor, og det er den jobben vi må tenke på, avslutter han.