Konserndirektør i Equinor: - Det er ekstremt viktig at vi får brukt norsk sokkel som et laboratorie for nye og innovative løsninger

Publisert

NVE arrangerte nylig konferansen Norges Energidager. Her var enerWE tilstede og gjorde et intervju med Pål Eitrheim, konserndirektør for New Energy Solutions i Equinor.

Han kunne fortelle at endringene i verdens energisystem gir nye spennende muligheter for Equinor.

- Vi har brukt snart 50 år med å bygge grunnleggende energikompetanse som vi ser at vi kan bruke innen fornybarområdet. For oss er dette først og fremst en stor forretningsmulighet, forteller Pål Eitrheim til enerWE.

Konserndirektøren tror at flytende havvind kommer til å spille en stor rolle fremover.

- Det finnes ganske mange land som har store havressurser på dypt vann der vi ikke når frem med bunnfaste havvindmøller. Vi tror at flytende havvindmøller kommer til å bli veldig attraktivt i land som Japan og USA.

Equinor er også i gang Hywind Tampen der de skal utvikle havvind for Snorre og Gullfaks som er to av olje- og gassfeltene på norsk sokkel. Selskapet ser også på muligheten til å gjøre det på andre felter.

- Så er det noen felt som er bedre egnet for strøm fra land enn strøm fra havvindmøller.

--- Annonse ---

--- Annonse slutt ---

Han fortsetter .

- Det som stiller Norge i en spesiell situasjon er at vi har tilgang til så mye fornybar energi fra land. Men det er ekstremt viktig at vi får brukt norsk sokkel som et laboratorie for nye og innovative løsninger.

Vi spør avslutningsvis om Petroleumsskatten også gjelder for utbygging av havvindmøller.

- Det som er en del av Snorre og Gullfakslisensen er innenfor petroleumsregimet, for det er en del av kraftforsyningen til de to lisensene. Men generelt hvis du bygger ut havvind utenfor petroleumsinstallasjonene vil det være et annet regime som gjelder. 

Powered by Labrador CMS