MDG frykter klimaforlis

– Jeg er stygt redd for at et nytt klimaforlik vil ende i forlis, som gjør at man vedtar altfor slappe mål som alle er enige om, men som ikke blir gjennomført.

Publisert

Miljøpartiet De Grønne advarer mot et slapt klimaforlik på Stortinget og ber regjeringen iverksette tiltak alt nå.

– Jeg er stygt redd for at et nytt klimaforlik vil ende i forlis, som gjør at man vedtar altfor slappe mål som alle er enige om, men som ikke blir gjennomført, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad i MDG til NTB.

– Vi trenger ikke noen stortingsmelding for å gjennomføre mange av disse tiltakene. Vi må ha en regjering som setter i verk tiltakene så raskt som mulig. Så må de skaffe seg enda tøffere mål og si når utslippene i Norge skal være null, fortsetter han.

Hermstad mener Norge må gjøre enda mer på hjemmebane enn tiltakene som gjennomgås i rapporten Klimakur 2030. Blant annet må tiltakene settes i gang raskere enn det som er foreslått, mener han.

– Den gode nyheten er at mange av tiltakene vil gjøre livene våre bedre. I tillegg til en klimaløsning, får vi da bedre kosthold, bedre luft i byene og bedre transportsystem. Det bør man glede seg til, sier Hermstad.

(©NTB)