Foto: AP Photo/Esteban Felix
Foto: AP Photo/Esteban Felix

Spania tilbyr seg å arrangere FNs klimatoppmøte

COP25 var planlagt arrangert i Santiago fra 2. til 13. desember.

Publisert

Spania tilbyr seg å være vert for FNs klimakonferanse i desember etter at Chile trakk seg som arrangør på grunn av uroen i landet. Også Oslo har vist interesse.

Spanias statsminister Pedro Sanchez tok kontakt med Chiles president Sebastian Piñera og tilbød samarbeid, blant annet muligheten for å arrangere den to uker lange klimakonferansen COP25 i desember, heter det i en uttalelse fra den spanske regjeringen torsdag.

COP25 var planlagt arrangert i Santiago fra 2. til 13. desember, men Piñera kunngjorde onsdag at landet har trukket seg som arrangør på grunn av den pågående uroen i forbindelse med en stor protestbølge mot regjeringen.

Oslos byråd, med byrådsleder Raymond Johansen i spissen, var raskt framme og tilbød seg å overta arrangementet. Hvor konferansen til slutt skal arrangeres, er ikke avgjort ennå.

Rundt 25.000 delegater er ventet til COP25 som er FNs årlige klimakonferanse og inngår i innsatsen for å implementere målene fra Parisavtalen. Over 20.000 personer deltok på fjorårets utgave i Katowice i Polen.

(©NTB)