Foto: Melissa Renwick/The Canadian Press via AP
Foto: Melissa Renwick/The Canadian Press via AP

Greta Thunberg setter Amerika-reise på vent

– Jeg har reist gjennom det nordamerikanske kontinentet mot Santiago, men når COP25 blir flyttet, vil jeg nå vente til jeg har mer informasjon.

Publisert

Den svenske klimaaktivisten har satt sin reise til Chile på vent, etter det ble kjent at klimakonferansen COP25 ikke kan holdes i hovedstaden Santiago likevel.

– Jeg har reist gjennom det nordamerikanske kontinentet mot Santiago, men når COP25 blir flyttet, vil jeg nå vente til jeg har mer informasjon, tvitrer Thunberg.

COP25 var planlagt arrangert i Santiago fra 2. til 13. desember, men Chile har trukket seg som arrangør på grunn av den pågående uroen i forbindelse med en stor protestbølge mot regjeringen.

Thunberg har vært i Nord-Amerika siden hun i august krysset Atlanterhavet på konkurranseseilbåten Malizia II. Hun vil ikke fly av miljøhensyn.

Den svenske tenåringen har fått stor internasjonal oppmerksomhet etter å ha startet protestene som kalles skolestreik for klimaet.

Tirsdag ble hun tildelt Nordisk råds miljøpris, men valgte å ikke ta den imot. Thunberg er i California, og det var to stedfortredere som var til stede under prisutdelingen.

– Vi er blant de landene som har mulighet til å gjøre mest, men vi gjør i prinsippet ingenting, sa skolestreikerne på vegne av Thunberg.

– Til dere begynner å agere vil verken jeg eller Fridays for future i Sverige ta imot Nordisk råds miljøpris, fortsatte de, og sa at klimaaktivisten heller ikke ønsker å ta imot de 350.000 danske kronene i prispenger.

(©NTB)