Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Elvestuen: Synd at klimakonferansen ikke kan holdes i Chile

– Det er bra at Chile har avklart dette i god tid før møtet slik at det er mulig å finne alternativer.

Publisert Sist oppdatert

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) synes det er synd at COP 25 ikke kan holdes i Santiago, men mener det er tid til å finne alternativer.

– Det er bra at Chile har avklart dette i god tid før møtet slik at det er mulig å finne alternativer, sier Elvestuen i en kommentar til at Chiles trekker seg som arrangør av FNs klimakonferanse 2. til 13. desember.

Årsaken er den pågående uroen i forbindelse med en stor protestbølge mot regjeringen.

COP 25 er FNs årlige klimakonferanse og inngår i innsatsen for å implementere målene fra Parisavtalen. Over 20.000 personer deltok på fjorårets utgave i Katowice i Polen.

Etter det NTB kjenner til, er det svært usannsynlig at Norge vil kunne tilby seg å overta som vertskap. Til det er arrangementet rett og slett for stort.

Elvestuen mener at det som er avgjørende nå, er å fortsatt holde «trykket oppe for at alle land øker sine klimaambisjoner betydelig i 2020».

– Det er helt nødvendig for at verden skal holde den globale oppvarmingen under 1,5 grad. For Norge er det også viktig å følge opp havsatsingen som Chile la vekt på fram mot denne klimakonferansen, tilføyer ministeren.

(©NTB)