Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE
Foto: Chul Christian Aamodt, enerWE

Oljeselskapet Lundin skal bli klimanøytrale innen 2030

Skal halvere utslippene innen 2023.

Publisert Sist oppdatert

Lundin skriver i en pressemelding at de i dag legger fram en strategi for å redusere utslipp av klimagasser fra olje og gassproduksjonen. Målet er å være klimanøytrale innen 2030.

Oljeselskapet skriver at de i år vil produsere hvert fat med et utslipp på mindre enn 4,4 kg per produserte fat, og at de skal greie å halvere det til under 2 kg innen 2023.

Det skal Lundin greie blant annet ved hjelp av kraft fra land til Edvard Grieg og Johan Sverdrup, samt gjennom ytterligere energieffektivisering, teknologiutvikling.

Lundin mener at de allerede i dag er en av selskapene med lavest gjennomsnittlig utslipp per produserte enhet. Det får blant annet at produksjonen fra Johan Sverdrup-feltet forsynes med elektrisk kraft fra land. Fra 2022 vil vi også elektrifisere Edvard Grieg og oppnå ytterligere reduksjon i utslippene.

- Dette gjør oss til en større forbruker av fornybar kraft enn vi er i dag. For å kompensere for dette vil det investeres i fornybar kraftproduksjon som minst tilsvarer forbruket, skriver Lundin.

Dette er oljeselskapet i gang med, og de har blant annet investert i en 50 prosents eierandel i det nye Leikanger kraftverket. Sognekraft er operatør for kraftverket og eier de resterende 50 prosentene