SV krever grønnere krisepakke

– Vi må bruke krisemilliardene til grønn omstilling og stille flere grønnere krav til bedriftene.

Publisert

SV krever at kompensasjonsordningen for næringslivet vris fra store til mindre bedrifter. I tillegg må krav om grønn omstilling følge med støtten.

– Vi må bruke krisemilliardene til grønn omstilling og stille flere grønnere krav til bedriftene, slår SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski fast overfor NTB.

I tillegg vil partiet vri kompensasjonsordningen for næringslivet fra de største bedriftene over på små og mellomstore bedrifter.

Vil senke taket

– Utelivsbransjen er hardt rammet og må treffes bedre. Vi vil senke taket på hvor mye støtte én bedrift kan få, sier Kaski, som påpeker at større bedrifter og konserner har mulighet til å ta opp lån for å komme seg gjennom krisen.

Ifølge Klassekampen har 25 konserner fått 29 prosent av krisestøtten til bedriftene, i alt 2,3 milliarder kroner, mens 33.200 bedrifter har måttet dele på rundt 8 milliarder kroner.

SV gjentar også kravet om at bedrifter som mottar støtte, ikke skal kunne utbetale utbytte og lederbonuser eller si opp ansatte i støtteperioden.

Utfordrer Frp

I tillegg vil partiet styrke psykisk helsevern, særlig for barn og unge, og øke stipendandelen for studenter til 1 milliard kroner.

– Vi vil særlig utfordre Frp til å bli med på dette siden de gikk så høyt ut på banen sist, sier Kaski.

Den økonomiske krisepakken som ble lagt fram av regjeringen i månedsskiftet, den åttende i rekken, er nå til behandling i finanskomiteen. Innstillingen er ventet fredag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS