Kjære markedsdirektør i ROG Ship Repair

Publisert

Kommentar av Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør i enerWE AS.

Kjære markedsdirektør i ROG Ship Repair. Denne uken ble Nor-Shipping arrangert på Lillestrøm. Mens vi gjorde videointervjuer, så passerte to unge jenter i tettsittende hvite drakter. De gikk frem og tilbake og vrikket på rompa som hadde påskrevet en internettadresse.

Kjære markedsdirektør i ROG Ship Repair. Jeg har tidligere selv jobbet som salgs- og markedsdirektør i bransjen, og jeg har også fått tilbud om å leie inn blonde jenter som kunne fronte våre produkter og tjenester. Vi tok aldri noen diskusjon om dette i ledelsen. For oss var det uaktuelt. Nettopp derfor skulle jeg veldig gjerne likt å vært flue på veggen i ledermøtet der dere diskuterte hvorvidt dere skulle leie inn disse jentene. Hvilke motargumenter ble løftet frem i møtet, og hva gjorde at dere fant ut at dere skulle leie inn disse unge jentene? Hva prioriterte dere bort? Nøkkelringer og sjokolade?

Kjære markedsdirektør i ROG Ship Repair. På Nor-Shipping var det nærmere tusen utstillere, og omkring 35.000 delegater fra mer enn 80 forskjellige land. Jeg er klar over at det på ingen måte er unikt å leie inn slike booth babes på internasjonale messer. På oljemessa (ONS) i Stavanger pleier det også å være utstillere som har bodypainting av kvinnelige modeller på utstillerstanden for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Siden det er et marked for å leie ut booth babes, så antar jeg at det også kan fungere som god markedsføring for noen. I en bransje der menn selger til menn. Jeg har vært en del av industrien siden starten av 2000-tallet. Jeg vet hvordan det er å ha kunder og samarbeidspartnere som forventer at vi skal avslutte kvelden på strippeklubb. Derfor vet jeg også at det fint går an å takke nei til dette og si at man ikke ønsker å delta.

Kjære markedsdirektør i ROG Ship Repair. Oljebransjen sliter med omdømmet. På sikt er det alvorlig for oljebransjen at de dyktigste unge hodene ikke lenger søker seg til bransjen. Dette har vi i enerWE engasjert oss i. Denne uken bidro vi blant annet med et foredrag for Ungdomspanelet som er etablert av Olje og energidepartementet. Vi ønsker å løfte frem alt det flotte med industrien. Det gjelder både olje og energibransjen og shippingindustrien. Kjære markedsdirektør. Tenker du det samme når du leier inn unge jenter i tettsittende drakter med internettadresser på rompa? At du bygger positivt omdømme for din industri?

Det er i og for seg ganske uskyldig å leie inn unge jenter i tettsittende drakter som vrikker på rompa. Samtidig så tenker jeg at det sier noe om de som sitter i ledelsen av selskapet og deres syn på kvinner, og det sier også noe om selskapets kunder. Derfor sier det dessverre også noe om bransjen.

Kjære markedsdirektør i ROG Ship Repair. Du er hjertelig velkommen til å svare på mine spørsmål. Du skal få så mye spalteplass du ønsker.

God helg!

Mvh.

Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør, enerWE AS.

PS: Jeg forstår at vi nå ikke kommer til å få ROG Ship Repair som kunde av enerWE med det første.

Powered by Labrador CMS