Kinesisk selskap vil ansette 180 nye norske riggarbeidere

Publisert

Det kinesiske riggselskapet COSL Drilling skal ansette 250 riggarbeidere. Om lag 180 av dem skal ansettes i Norge, resten i Storbritannia.

I juli meldte selskapet at de har sikret kontrakter for de to riggene COSL Innovator og COSL Pioneer, skriver E24. De nye ansatte skal være på plass rundt årsskiftet.

– Etter at vi har vært gjennom en svært tøff periode, er det en stor glede å kunne oppbemanne våre moderne og effektive rigger. Det blir godt å få riggene og mannskapet ut på havet igjen, der de hører hjemme, sier Jørgen Arnesen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe, i en uttalelse.

Det lysner

Nyansettelsene markeres med et besøk fra blant andre olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) på CCB-basen på Ågotnes i Hordaland, hvor de to riggene har ligget i opplag.

Søviknes sier til E24 at nyheten viser at det «også lysner i riggsegmentet», selv om det fortsatt er tøft for mange.

Statoil terminerte i mars i fjor kontrakten med COSL Innovator på Troll-feltet, etter at en mann omkom 30. desember 2015 da en 30 meter høy bølge traff boligkvarteret på riggen. COSL gikk til sak mot Statoil, og den rettslige prosessen pågår fortsatt.