Oljeprisen faller etter at Kina dropper vekstmål

– På grunn av stor usikkerhet forårsaket av covid-19-pandemien, vil Beijing prioritere å stabilisere arbeidsmarkedet og sikre levestandarden.

Publisert Sist oppdatert

Oljeprisen faller etter at Kina natt til fredag sa at de ikke vil sette noen mål for økonomisk vekst i år på grunn av utbruddet av koronavirus.

I 8.30-tiden fredag morgen handles et fat nordsjøolje for rundt 34,70 dollar, etter å ha vært oppe i 36,86 i 15.40-tiden torsdag ettermiddag. En kort stund var prisen nede i rett under 34 dollar, som er den laveste prisen siden mandag.

Oljeprisen begynte det kraftigste fallet i 3-tiden natt til fredag etter at Kinas statsminister sa at landet ikke vil sette noen klare mål for økonomisk vekst i år.

– På grunn av stor usikkerhet forårsaket av covid-19-pandemien, vil Beijing prioritere å stabilisere arbeidsmarkedet og sikre levestandarden, sa statsminister Li Keqiang under sin åpningstale på Folkekongressen.

Sjefstrateg Stephen Innes i finansforetaket AxiCorp sier til Reuters at dette kan tolkes som at Kina vil fokusere mindre på investering i infrastruktur, noe som kan bli sett på som negativt for oljeetterspørselen.

– Råvaremarkedene håpet på signaler om mer investering i infrastruktur fra Folkekongressen, så når det ikke kommer vil det være et element av skuffelse, sier Innes.

Samtidig faller kronekursen på bred basis fredag, og dollaren er nå over 10 kroner igjen for første gang siden tirsdag.

– Dette må sees i lys av nedgangen i oljeprisen, skriver sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets i sin morgenrapport.

(©NTB)