Kaefer får storkontrakt med Statoil

Publisert

Statoil tildeler Kaefer Energy en stor kontrakt for ISO-vedlikehold på Mongstad-anlegget. Kontrakten omfatter isolering, overflatebehandling og stillasbygging, og den løper over en toårsperiode med en forventet verdi på 300 millioner kroner. Det forteller Kaefer i en pressemelding.

Kaefer Energy utvider med dette et allerede omfattende engasjement innen ISO-vedlikehold for Statoil. I 2010 overtok selskapet alle ISO-aktiviteter på feltene Troll, Åsgard og Kristin, og i 2014 ble Kaefer tildelt tilsvarende kontrakt for Kårstø-anlegget. Alle disse kontraktene er langtidskontrakter og utgjør et solid og strategisk viktig fundament for Kaefer’s totale engasjement i Norge.

Kaefer har hatt omfattende oppdrag for Statoil på Mongstad i flere perioder de siste ti årene.

- Disse kontraktene har gitt Kaefer muligheter til å demonstrere gjennomføringskraft og kvalitet i leveransene, forteller direktør for forretningsutvikling Sigve Aabø. I tillegg til kontraktene for Statoil direkte, har også Kaefer hatt kontrakter på Mongstad-anlegget for andre leverandører til Statoil.

Arbeidet på Mongstad under den nye kontrakten startes allerede i mai måned og vil sysselsette rundt 170 personer i to år fremover.

Sigve Aabø ser tegn til at bunnen i oljekrisen kan være nådd, og at det nå kan gå mot lysere tider for bransjen.

- Vi er ydmyke og takknemlige for dette store oppdraget i en utfordrende tid for oss i oljenæringen, presiserer Aabø.

- Selv om Kaefer har klart seg bra gjennom de siste krevende årene, er kontrakter av denne størrelsen nødvendige for å sikre stabil sysselsetting fremover. Kaefer Energy feirer 40 år i Norge dette året, og da er det selvsagt ekstra kjekt at vi tildeles nye kontrakter, opprettholder solide arbeidsplasser for våre ansatte og samtidig leverer positive resultater, avslutter Aabø.