Oljesmell ingen hindring!

Publisert

Bransjen flokker til ONS 2016, ett år i forveien.

Offshore Northern Seas (ONS) er oljebransjens viktigste utstilling og konferanse, og avholdes i Stavanger annenhvert år. I 2016 rives standplassene bort et år i forveien. Så hva er det som trekker internasjonale aktører til Norge midt i oljesmellen?

Rekordhøyt standsalg til ONS 2016

ONS arrangeres av Stiftelsen ONS, som ble stiftet av Stavanger kommune, Statoil, Stavanger Forum og Norsk Petroleumsforening. Eventet avholdes i månedsskiftet august/september, og har et fullpakket program fra start til slutt.

På dagtid flokker deltagerne til messen for å møte nye kunder og oppleve det siste innen innovasjon og teknologi. Når kvelden kommer samles bransjen til festival i Vågen med konserter, teltrigg, og stands med gjestebyer fra oljeprovinser som Houston og Aberdeen.

Til tross for nedgang i oljemarkedet er det nå duket for et heidundrende event i 2016. Visepresident i ONS, Jon Are Rørtveit, kan melde om rekordsalg av standplasser til ONS 2016 - og det er fortsatt et år til konferansen går av stabelen.

Vi har foreløpig solgt mer enn vi har solgt på tilsvarende tidspunkt i 2014. Det er selvsagt svært gøy å se en slik økning.

Deltagertallet tyder på at bransjen har erfart verdien av å delta på ONS og Rørtveit forteller at kundene returnerer år etter år.

Vi har så langt opplevd stor interesse fra eksisterende kunder, og gjensalgsraten ligger på tett opptil 100%. Likevel merker vi en strøm av nye internasjonale aktører som nå ønsker å delta på ONS for første gang, fra landene i nordsjøbassenget til nyere markeder som Mexico, Iran og andre land i Midtøsten.

Hva kommer det av?

Det handler nok litt om behovet for å komme sammen, selv i nedgangstider. Nå om dagen kuttes det på alle plan, men samtidig ser bransjen et behov for å møtes og diskutere utfordringene. Så selv i en tid hvor det spares, må man ta seg råd til å møte opp "der det skjer".

Og med 40 års erfaring innabords, mener Rørtveit at ONS tiltrekker seg aktører som ønsker kvalitet fremfor kvantitet.

3000 kvm ekstra plass

Konferansen samlet i 2014 rundt 3.015 delegater fra verdens energibransje, og utstillingen trakk 92.000 besøkende. Rørtveit forteller at messearealet utvides betraktelig i 2016.

Vi utvider messeområdet fra 24.000 til 27.000 kvadratmeter. For oss er dette et vitnesbyrd om ONS sin unike posisjon som den ledende internasjonale møteplassen. Og det er det vi ønsker å være - en global møteplass for alt som har med energi å gjøre.

Du sier dere vil være en møteplass for alt innen energi - hva med fremtidens energi?

ONS har i nyere tid satset tungt på en egen Clean Energy Park for utstillere innen dette segmentet. Fornybar energi vektes også tungt på de ulike konferansearenaene. Uansett hvilke energityper som blir toneangivende i fremtiden, ønsker vi å være møtestedet hvor man sammen kan utveksle ideer og dele utfordringer.

Powered by Labrador CMS