Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Equinor framskynder produksjonsstarten på Johan Sverdrup-feltet

Forventer en driftskostnad på under to dollar fatet.

Equinor forteller i en pressemelding at de og partnerne Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total forbereder produksjonsstart på gigantutbyggingen Johan Sverdrup allerede i oktober i år, en måned tidligere enn planlagt.

Plan for utbygging og drift (PUD) av Fase 1 av Johan Sverdrup-prosjektet ble overlevert i 2015, og siden den gang har prosjektet redusert kostnadene betraktelig.

– På denne tiden i fjor framskyndet vi den forventede produksjonsstarten på Johan Sverdrup til november 2019. Når vi nå går inn i den siste etappen av prosjektet, mener vi at det er mulig å starte produksjonen inntil én måned tidligere, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

Johan Sverdrup-prosjektet arbeider nå med å fullføre testingen av utstyret og systemene som kreves for at hele feltsenteret, fire plattformer og tre gangbroer samt tilhørende moduler, skal fungere og yte som én installasjon. Dersom all testing fullføres uten å identifisere utfordringer knyttet til kritisk utstyr, bør produksjonen kunne starte i løpet av oktober.

– Ut ifra det gjenværende arbeidsomfanget vi kjenner til, blir vi stadig sikrere på at vi snart kan starte produksjonen fra Johan Sverdrup. Med tanke på størrelsen på felt-utbyggingen vil det imidlertid alltid være fare for at vi i den siste testfasen kan støte på uforutsette problemstillinger som forlenger oppstartperioden. Til syvende og sist vil vi bare starte produksjonen når det er trygt og tilrådelig å gjøre det, sier Opedal.

Når produksjonen fra første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen når platåproduksjon som planlagt i løpet av sommeren 2020, forventer Equinor at driftskostnadene vil være under 2 dollar per fat.

Det blir mye penger av det med dagens oljepris på ca 60 dollar fatet. Samtidig må det påpekes at det også er store investeringer som er gjort i plattformen og feltet.

Powered by Labrador CMS