Equinor: Streiken kan stenge Johan Sverdup-feltet

- Situasjonen vil endre seg hvis streiken fortsetter til 14. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Dersom partene i den pågående sokkelstreiken ikke finner en løsning, kan Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen måtte stanse produksjonen kommende onsdag.

Det opplyser Equinor i en pressemelding. 169 ansatte i oljesektoren er tatt ut i streik, og 43 av dem jobber på Johan Sverdrup-feltet, som er Norges mestproduserende oljefelt.

– Produksjonen her har ikke blitt berørt så langt. Denne situasjonen vil endre seg hvis streiken fortsetter til 14. oktober. Dette skyldes planlagt rotasjon av personell, og det vil da ikke være tilstrekkelig kapasitet og kompetanse om bord i viktige driftsfunksjoner på Johan Sverdrup, skriver selskapet.

Streiken startet 30. september. Fagforeningen Lederne varsler at ytterligere 93 ansatte tas ut i streik i oljesektoren fra lørdag.

Flere felt rammet

Mandagens opptrapping, da 126 ansatte ble tatt ut i streiken, rammer plattformene Oseberg Sør, Oseberg Øst, Kristin, Ekofisk og Bravo, som opereres av Equinor og Conoco Philips.

Fra før er Equinor-feltene Gudrun, Gina Krog, Kvitebjørn, samt Gjøa-feltet, som driftes av Neptune Energy, rammet av streiken. Det samme er Johan Sverdrup-feltet.

Store summer

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass fremhever at streiken får store konsekvenser for næringen.

– Særlig nå som næringen er i en krevende situasjon. Streiken har allerede ført til betydelige utsatte inntekter. Det dreier seg om 350 millioner kroner i uken, sa han til NRK på tirsdag.

Fagforeningen Lederne krever tariffavtaledekning for sine medlemmer som etter omstilling og ny teknologi, i deler av året, skal arbeide i kontrollrom på land. Ifølge fagforeningen har motparten Norsk olje og gass sagt «blankt nei» til kravet.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS