Kværner vinner sin tredje milliardkontrakt på Johan Sverdrup!

Publisert

Gladnyhet for verftet i Verdal.

Kontrakten til Kværner Verdal har en verdi på rundt en milliard kroner og omfatter engineering, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup, skriver Statoil i en melding.

Stålunderstellet veier 17,7 tonn, og skal bygges ved verftet i Verdal. Sommeren 2018 skal understellet installeres.

Leverer tre av fire understell

Kværner opplyser at de nå leverer de tre største av de fire stålunderstell i første fase av Sverdrup-utbyggingen. Toppsjefen er glad for å kunne sikre god aktivitet i Verdal frem mot 2018.

- Vi har vunnet kontrakten gjennom en internasjonal konkurranse, og dette bekrefter Kværners posisjon som en av industriens ledende leverandør av stålunderstell. Med forbedringene vi har gjort de siste årene er vi nå i stand til å levere helt nye stålkonstruksjoner til den samme pris som for 15 år siden, sier Jan Arve Haugan, Kvaerner's President & CEO i en pressemelding.

  • 400 mill til petroleumsforskning - universitetene jubler!
  • Ambisjon om 70 prosent utvinnelse

    Investeringskostnadene for første fase i utbyggingen av Johan Sverdrup er beregnet til i størrelsesorden 117 milliarder kroner (2015-kroner) med forventede utvinnbare ressurser på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter. Ambisjonen er en utvinningsgrad på 70 prosent for Johan Sverdrup.

Powered by Labrador CMS