Kong Harald deltar likevel ikke under åpningen av Johan Sverdrup-feltet

- På grunn av påkjenningene den siste tiden, vil Hans Majestet Kongen ikke delta ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet som planlagt.

Publisert Sist oppdatert

I morgen, tirsdag, skulle kongen stå for den offisielle åpningen av Johan Sverdrup-feltet.

Feltet forventes å dra inn totalt 1600 milliarder kroner, hvorav 900 milliarder forventes å gå til staten.

Miljøpartiet de Grønne reagerte imidlertid negativt på at Kongen skulle stå for åpningen, og de gikk hardt ut og kritiserte Equinor for å bruke kongen til et slikt representasjonsoppdrag.

– Equinor og regjeringen burde latt være å sette kongen i en situasjon der han må kaste glans over et oljeprosjekt som vil bidra massivt til klimakrisen, sa Une Bastholm i MDG.

Det fikk blant annet nyutnevnt olje- og energiminister Sylvi Listhaug til å reagere kraftig.

– Dette er respektløst av MDG. Å bruke kong Harald på denne måten politisk for å gjøre seg selv interessant, tror jeg det norske folk reagerer sterkt på, sa olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Også statsminister Erna Solberg forsvarte den representasjonsoppgaven som viktig.

– Det er helt naturlig at kongen deltar på åpningen av et av de største bidragene til norsk velferd i årene som kommer, sa Solberg.

Nå melder det norske kongehus at Kongen ikke vil stille på åpningen. De oppgir at det er på grunn av påkjenningene den siste tiden.

- På grunn av påkjenningene den siste tiden, vil Hans Majestet Kongen ikke delta ved åpningen av Johan Sverdrup-feltet som planlagt, skriver Slottet på hjemmesiden til det norske kongehus.

Ari Behn gikk bort 1. juledag, og ble gravlagt på fredag. Han var tidligere gift med prinsesse Martha.

Powered by Labrador CMS